2020 Luxemburg

2020 Luxemburg

In januari 2020 hebben wij in Luxemburg-stad een door ons gebouwd pijporgel bij een particulier in huis geplaatst. Het instrument heeft drie manualen en een pedaal.

Dit huispijporgel is uitgevoerd met het door ons meer toegepaste ‘unit-syteem’. De grondstemmen zijn een Prestant, Holpijp, Gamba, Vox Celeste en als tongwerk een Regaal. Via het unit-systeem heeft dit orgel ondanks de compacte uitvoering toch zeer ruime registratie-mogelijkheden met 22 sprekende pijporgelregisters en met ook de gebruikelijke koppels voor de manualen en het pedaal.

Verder zijn er aan dit orgel als aanvulling op het pijporgeldeel nog 14 digitaal gesamplede registers, gebaseerd op de zeer geavanceerde Monarke-techniek van Johannus, toegevoegd.

Het instrument heeft, zoals al onze nieuwe pijporgels, ook een aansluiting voor MIDI. Via deze aansluiting is een computer met het Hauptwerksysteem aangesloten. KLIK HIER voor meer info op onze website over Hauptwerk. De twee ‘touch-screens’ voor de bediening van Hauptwerk V zijn  links en rechts naast de lessenaar gemonteerd. Het luidsprekersysteem staat achter het instrument opgesteld.

Henk de Hauptwerkspecialist van ICT-Katwijk heeft de speciaal aangepaste computer met het Hauptwerk-systeem geleverd en  de instellingen aangepast aan de mogelijkheden van dit instrument. Mocht het nodig zijn om de instellingen achteraf noch aan te passen kan dit eenvoudig vanaf afstand ( Katwijk dus ) gebeuren. Als extra is er bovendien een extra harde schijf in de computer als ‘back up‘ aanwezig. Hiermee kan altijd, door een simpele keuze bij het opstarten van de pc, worden teruggegaan naar de laatst wel goed werkende instellingen.

Het is dus een 3-klaviers hybride-orgel met als interessante toevoeging Hauptwerk.