Oktober 2020 Aalden

Oktober 2020 Aalden

Het pijporgel van kerkgebouw “de Drieklank” in Aalden ( Dr.) is gebouwd in 1955 door orgelbouwer C. Verweijs uit Amsterdam. Het instrument heeft opunummer 126 gekregen. De adviseur destijds bij de bouw was de bekende orgeldeskundige mr. Arie Bouwman. De architect van de kerk,  H.Eldering, tekende ook het ontwerp voor het orgelfront.

Rond 1980 is door Kaat & Tijhuis een Dulciaan 8′ toegevoegd aan dit orgel. Het instrument met 2 manualen en een pedaal heeft nu 14 registers De tractuur is electro-pneumatisch. De speeltafel van het orgel stond achteraan in de kerkruimte opgesteld.


Groot onderhoud in 2020

Even dit kleine pijpje aanpakken graag….Najaar 2020 is de kerkzaal geheel aangepast en opgeknapt. De speeltafel is door onze firma verplaatst naar de zijkant. De oude dikke orgelkabel die van de pijpenkamer naar de speeltafel loopt moest hierbij worden vervangen. Tevens is er groot onderhoud aan het orgel gepleegd waarbij o.a. al het pijpwerk is schoongemaakt en de balgen voorzien zijn van nieuw leer.De speeltafel is functioneel van opzet