Fa. S.de Wit & Zn. gaat stoppen

Per 30 juni 2023 worden de werkzaamheden in de orgelbouw van Fa. de Wit & Zn. te Nieuw Vennep gestopt. De winkel aan de Madeliefstraat van de afdeling digitale klassieke orgels is al gestopt en is per 1 februari gesloten. Na 83 jaar zal het bedrijf dus ophouden te bestaan. Iedereen waarvoor wij in de afgelopen vele jaren werkzaamheden mochten verrichten in de orgelbouw bedanken wij voor het in ons gestelde vertrouwen.

 

Afscheid

De reden van de sluiting is dat de broers Joost, Jan en Kees de Wit van hun welverdiende pensioen gaan genieten. Udo, de oudste zoon van Joost, blijft in de orgelbouw werkzaam en gaat verder bij Adema’s Kerkorgelbouw. Het stemmen van de pijporgels en de verdere portefeuille is overgedragen aan Adema dus in voorkomende gevallen kunt u daar na 30 juni terecht.

De adresgegevens:

Adema’s Kerkorgelbouw B.V.

Leidsestraat 112
2182 DR Hillegom
telefoon:  +31 (0)252 – 52 74 21
e-mail:   info@adema-kerkorgelbouw.nl
Website: https://www.adema-kerkorgelbouw.nl

d9f2d3f7d0288567fc96bcd7f97bd8e17be282d0

Ambachtelijk vak

Ontwerpen en bouwen van de pijporgels wordt geheel in eigen beheer gedaan. In overleg met de opdrachtgevers wordt steeds het meest geschikte instrument voor elke specifieke toepassing ontworpen en gebouwd. De keuze voor de hoogste kwaliteit qua materialen staat borg voor een duurzaam en fraai orgel. De intonatie van elk orgel wordt afgestemd op het gebruik en op de akoestische eigenschappen van de ruimte.

Wij verzorgen bouw, onderhoud, stemmen, uitbreiden, verplaatsing en restauratie voor elk soort pijporgel.