TIPS: JOHANNUS ONE.

TIPS: JOHANNUS ONE.

* UPDATE FIRMWARE  VOOR DE  JOHANNUS ONE

De nieuwste update voor de firmware van de Johannus One is steeds via deze link  HIER  te vinden.  Via de update vanaf  V 2.0  zijn er ten opzichte van vorige versies o.a nieuwe orkestgeluiden toegevoegd. Verder zijn er correcties, aanvullingen en verbeteringen voor verschillende instellingen.

Heel erg handig is ook dat nu een lege ‘ USER 1 en USER 2 ‘ worden overgeslagen bij de keuze van de verschillende orgels en dat dan ook de ingestelde registers blijven ingeschakeld. Zeker verstandig dus om een Johannus ONE met een oudere versie firmware even te updaten.

Hoe is te zien welke versie van de firmware in de Johannus ONE aanwezig is ?

  • Druk net zo lang op de knop “FUNCTION/EXIT” tot deze begint te knipperen.
  • Druk daarna op de “O-drukknop”  links onder het klavier.
  • Via de nu oplichtende tuimelregisters wordt het aanwezige versienummer van de ONE dan getoond.

Als b.v. de SUBBAS 16′ ( 10 ) en de TREMULANT ( 1 ) oplichten dan betekent dit dat Versie 1.01 in de ONE aanwezig is.
Als firmware Versie 2.0 in de Johannus One aanwezig is zal dit worden aangegeven door het oplichten van de OCTAVEBASS  8′ ( 20 ).

** Via de firmware-update worden géén extra orgelgeluiden in een  ‘USER’  gezet.

De update uitvoeren

De update voor de firmware moet via een usb-stick worden geladen in de Johannus ONE. Volg hiervoor exact de aanwijzingen op de website van Johannus. Let op want de procedure voor de update van de firmware  wordt vreemd genoeg NIET in de handleiding vermeld.
Kort gezegd komt de procedure voor de update neer op de usb-stick met de update plaatsen in de ONE en daarna pas het instrument aanzetten. De update start dan vanzelf en na 2 a 3 minuten is deze dan al klaar. Is er enige hulp nodig om deze update uit te voeren dan bieden wij al onze klanten hierbij graag de nodige assistentie.

 


* TIP VOOR GEBRUIK VAN EEN ‘USER’ OP DE JOHANNUS ONE

Om een ‘USER’ van de Johannus ONE te benutten is er nu via de website van Dexibell een leuke sampleset beschikbaar. De samples voor de ‘Dexibell Classico L3 ’  zijn ook prima bruikbaar op de Johannus ONE.

Op de website van Dexibell is deze sampleset beschikbaar. KLIK HIER om deze op te halen. Klik daar op de website bij  ‘Sound Library L3’  op  ‘Church Organ’  en download het daar beschikbare bestand.  Deze sampleset met de naam  ‘EXP_Harmonium.dxs ‘ moet daarna via een usb-stick worden geladen in de Johannus ONE. Volg hiervoor exact de aanwijzingen op bladzijde 44 in de handleiding van de Johannus ONE. Na installatie is nu  ‘USER 1’  te selecteren met de nieuwe harmoniumgeluiden.

In de loop van 2020 zullen er via Johannus samplesets beschikbaar komen voor de ONE.  Voorlopig is een harmonium ook heel leuk natuurlijk. Als je met deze sampleset met het harmonium speelt ben je zelfs bijna geneigd om mee te gaan trappen !!

 

TER INFO : Elke ‘USER’  is eventueel gewoon weer te wissen ( zie weer de handleiding ! ). Als er straks nieuwe samplesets beschikbaar komen via Johannus kunnen deze dus gewoon worden geladen in beide USERs.

 

 

*  LET OP   *   LET OP  *   LET OP  *   LET OP  *

GEBRUIK NIET  de firmware van Dexibell voor in de Johannus ONE.