TIPS VOOR DE JOHANNUS ONE.

TIPS VOOR DE JOHANNUS ONE.

UPDATE FIRMWARE  VOOR DE JOHANNUS ONE. 

De nieuwste update is te vinden op:  http://update.johannus.com:9090/one.  Via deze update worden er t.o.v. de vorige versie o.a zes nieuwe orkestgeluiden toegevoegd. Verder zijn er wat correcties, aanvullingen en verbeteringen voor enkele instellingen.

Heel erg handig is ook dat nu de lege ‘USERS’ worden overgeslagen bij de keuze van de verschillende orgels en dat dan ook de ingestelde registers blijven ingeschakeld. Zeker verstandig dus om een Johannus ONE met een oudere versie firmware even te updaten.

De update voor de firmware moet via een usb-stick worden geladen in de Johannus ONE. Volg hiervoor exact de aanwijzingen op de website van Johannus. Let op want de procedure voor de update van de firmware  wordt vreemd genoeg NIET in de handleiding vermeld.
Kort gezegd komt de procedure voor de update neer op de usb-stick met de update plaatsen in de ONE en daarna pas het instrument aanzetten. De update start dan vanzelf en na enige minuten is deze dan al klaar. Is er enige hulp nodig om deze update uit te voeren dan bieden wij al onze klanten hierbij graag de nodige assistentie.


Via een simpele handeling is te controleren welke versie firmware in de Johannus ONE aanwezig is.:

  • Druk net zo lang op de knop “FUNCTION/EXIT” tot deze begint te knipperen.
  • Druk daarna op de “O-drukknop”  links onder het klavier.

Via de nu oplichtende tuimelregisters wordt het huidige versienummer nu getoond. Als b.v. de SUBBAS 16′ ( 10 ) en de TREMULANT ( 1 ) oplichten dan betekent dit dat V 1.01 in de ONE aanwezig is. Als firmware Versie 2.0 in de Johannus One aanwezig is  zal dit worden aangegeven door het oplichten van de OCTAVEBASS  8′ ( 20 ).
** Via deze firmware update worden géén extra geluiden in een  ‘USER’  gezet.

 

 

TIP VOOR GEBRUIK VAN EEN ‘USER’

Om een ‘USER’ van de Johannus ONE te benutten is er nu via de website van Dexibell een leuke sampleset beschikbaar. De samples voor de ‘Dexibell Classico L3 ’  zijn ook prima bruikbaar op de Johannus ONE.

Ga naar  https://www.dexibell.com/prodotto/classic-l3-2/?lang=en/#1542809634936-7eaac821-b4de  Klik daar bij ‘Sound Library L3’ op ‘Church Organ’ en download het daar beschikbare bestand.  Deze sampleset  ‘ EXP_Harmonium.dxs ‘ moet via een usb-stick worden geladen in de Johannus ONE. Volg hiervoor exact de aanwijzingen op bladzijde 44 in de handleiding van de Johannus ONE. Na installatie is nu  ‘USER 1’  te selecteren met de nieuwe harmoniumgeluiden.

Helaas zijn dit ( nog ) geen pijporgelsamples maar een harmonium is ook heel leuk natuurlijk. Als je met deze sampleset met het harmonium speelt ben je zelfs bijna geneigd om mee te gaan trappen !!

 


TER INFO :
Elke ‘USER’  is eventueel gewoon weer te wissen ( zie weer de handleiding ! ) als het toch niet goed bevalt.

 

*  LET OP   *   LET OP  *   LET OP  *   LET OP  *

GEBRUIK NIET  de firmware van Dexibell voor de Johannus ONE maar alleen de sampleset van de “ Sound Library L3 “  !!