Over ons

Korte onstaansgeschiedenis

Net voor de tweede wereldoorlog begon Sipke de Wit met zijn bedrijf voor bouw en onderhoud van pijporgels voor kerken en particulieren. In de loop van de jaren zestig van de vorige eeuw kwamen er elektronische orgels op de markt die aan de eerste eisen van de klassieke organist voldeden en dit wekte de interesse.

Philips bracht bijvoorbeeld de Philicorda 22GM760 met klein (stokken)pedaal uit. Voor dit instrument werd door onze firma een uitbreiding met volledig pedaal ontwikkeld. Deze Philicorda brachten wij via Philips als het type 22GM-760-S op de markt. In goede samenwerking met de Philipsfabriek hebben wij destijds ruim 3500 van hun orgels met een groot pedaal uitgerust en deze over echt de hele wereld verscheept.

Sinds de jaren 60 vonden de klassieke elektronische orgels en ook de piano’s via onze eerste winkel hun plekje bij onze klanten door heel Nederland. Via de ruimere winkel, betrokken in 1968, konden onze klanten beter worden bediend. Sinds 1971 is de huidige winkel gevestigd aan de Madeliefstraat in Nieuw Vennep. Achter de showroom bevindt zich de werkplaats voor de pijporgelafdeling.

Onze afdeling klassieke elektronische orgels sluit uitstekend aan bij onze activiteiten in de pijporgelbouw. Zeker ook door onze ervaringen met beide instrumenten kunnen wij, in voorkomende situaties, dan ook een passend en onafhankelijk advies uitbrengen.

Advies en levering

Wij adviseren u graag bij aanschaf van een nieuw instrument dat past bij uw specifieke eisen of omstandigheden. Kwaliteit en scherpe prijzen vormen daarbij steeds de uitgangspunten. Ons bedrijf kan qua klank en intonatie de gesamplede orgels geheel aan uw wensen of aan de akoestiek van de ruimte aanpassen. Hier komt natuurlijk ook onze ervaring met de pijporgels zeer goed van pas.

Ontwikkelingen

Onze allereerste contacten met Johannus Orgelbouw dateren al vanaf hun prille begin. Voor deze, ondertussen gerenommeerde fabrikant van digitale orgels, werd hun allereerste orgelkast door ons bedrijf gemaakt.

Johannus

Ook was ons bedrijf in de jaren 70 en 80 dealer van de destijds bekende merken Domus, Eminent en Heyligers. Vanaf 1980 zijn wij, naast de instrumenten van Johannus, ook de klassieke orgels van Content gaan voeren. Deze twee merken vullen elkaar prachtig aan. Met verder de piano- en keyboard-afdeling bieden wij dus een ruime keuze in toetsinstrumenten.

Rond 1990 werd de eerste generatie betaalbare digitaal gesamplede orgels ontwikkeld. De beperkingen van de oude analoge techniek werden door toepassing van de digitale samples compleet achterhaald. Via “realtimesampling” kunnen nu prachtige hoogwaardige opnames van echte orgelpijpen worden weergegeven. Deze hedendaagse virtuele pijporgels zijn zeer realistisch qua klank en mogelijkheden.

De huidige generatie digitale orgels uit Nederland heeft een ongekende hoge kwaliteit. Dat deze Nederlandse instrumenten ook wereldwijd indruk maken blijkt uit de succesvolle export van Johannus en Content naar o.a. Azië, Amerika en zelfs Japan.

Behalve de klassieke orgels bestaat ons assortiment verder uit keyboards zowel populair als klassiek, (digitale) piano’s en bladmuziek.