Nieuwe Sampleset voor LiVE

Nieuwe Sampleset voor LiVE

Johannus heeft een nieuwe sampleset uitgebracht voor de bekende serie LiVE-orgels. De specialisten van Johannus zijn deze keer naar Amerika geweest. Ze hebben daar het orgel van de Trinity Episcopal Church in Greeley – Colorado pijpje voor pijpje opgenomen. Dit is gedaan op de door de specialisten van Johannus ontwikkelde wijze waardoor het orgel nu als sampleset via de Johannus-LiVE weer optimaal tot zijn recht kan komen. Op de thuisbasis in Nederland is daarna het nodige tijdrovende werk verricht om de sampleset geschikt te maken voor de LiVE 2T , de Live 3T en natuurlijk ook voor het vlaggenschip de LiVE III.

                           

Het pijporgel is gebouwd door de orgelbouwer Casavant Frères uit Quebec Canada. Met de bouw werd begonnen in 1967. De laatste hand aan het orgel werd gelegd in 1974. De stijl van dit orgel is “American Eclectic” waarin ook duidelijk de West-Europese traditie te horen is.

Deze sampleset is een interessante toevoeging aan de al beschikbare virtuele orgels uit de lijst. Er is deze keer dus gekozen voor een wezenlijk ander instrument uit een geheel andere traditie dan de vorige orgels voor de LiVE. Een mooie verruiming van de keuze dus.

Dit fraaie orgel met 35 sprekende registers is vanaf nu als sampleset leverbaar voor de verschillende orgels uit de LiVE-serie van Johannus. In onze showroom in Nieuw Vennep bent u van harte welkom om de LiVE te komen beluisteren.

Wij kunnen alle beschikbare samplesets voor de Johannus-LiVE demonstreren.