Content Hauptwerk Experience Centre

Content Hauptwerk Experience Centre

Bij Content in Ermelo staan in het nieuwe Hauptwerk Experience Center hun verschillende Hauptwerk modellen opgesteld. Een groot drieklaviers-orgel met uitgebreid audiosysteem geeft de ruimtelijke weergave van een grote kathedraal. Dit orgel is uitgerust met diverse samplesets (waaronder het beroemde Müller-orgel in de Bavo-kerk in Haarlem). Op de trekregisters van het orgel is de originele naamgeving van de registers van het Müller-orgel overgenomen. Oer-Hollands vakmanschap toegepast in de digitale variant!

Naast Haarlem kunnen spelers zich wanen achter bijvoorbeeld het Bätz-orgel van de Domkerk in Utrecht, het vierklaviers-orgel van Dudelange (Luxemburg) maar ook van het kleine transeptorgel van de Laurenskerk Rotterdam. Uiteraard is Nederlands’ grootste pijporgel (het hoofdorgel van de Laurenskerk in Rotterdam) ook vertegenwoordigd!

Oplossing voor digitale orgels
Naast diverse Hauptwerk-orgels wordt er in Ermelo ook Hauptwerk-oplossing voor digitale orgels gepresenteerd. Een gangbaar digitaal orgel is gekoppeld aan een speciaal hiervoor ontwikkelde Hauptwerk-Box. Hiermee is het mogelijk om van een bestaand digitaal orgel (ook) een Hauptwerk-orgel te maken, met alle benodigde onderdelen en in de juiste samenstelling. Hauptwerk is op deze manier voor iedere organist en budgetklasse beschikbaar.

Het Hauptwerk Experience Center biedt de mogelijkheid om in alle rust te spelen of vragen te stellen aan Hauptwerk Productspecialisten die voor kleine demonstraties geven op elk gewenst orgel en orgelstijl. Ervaar de ongeëvenaarde klanken van beroemde pijporgels, nu dichterbij dan ooit!

KLIK HIER voor meer info op de website van Content

KLIK HIER voor algemene info over het programma Hauptwerk