Johannus

Wij zijn uw dealer voor de de bekende orgels van Johannus. Onze eerste contacten met Johannus dateren al van vóór de officiële oprichting van hun fabriek. Deze Nederlandse fabrikant is een wereldwijd hoog gewaardeerde ontwerper en bouwer van digitaal gesamplede orgels voor kerken, aula’s, concertzalen en natuurlijk voor gebruik in huis.

De toegepaste digitale techniek in de huidige series overtreft de geluidskwaliteit die bijvoorbeeld met een cd-speler of computer wordt behaald vele malen. De geavanceerde digitale sample techniek brengt voor het eerst meerdere geheel onafhankelijke orgels in één instrument samen. Er kan eenvoudig en snel tussen de verschillende orgels worden gewisseld. Bespeel dus naar eigen keuze een echt romantisch, symfonisch, barok of een historisch orgel maar dan gewoon in de huiskamer.
VOOR INFO OVER DE VERSCHILLENDE MODELLEN SCROLL VERDER NAAR BENEDEN OF KIJK IN HET MENU

De gebruikte digitale techniek is “real time smpling” en dus géén reconstructie van het geluid zoals b.v. bij technieken als “Physical Modeling” of “Fourier Analyse” maar u hoort het exacte geluid van het opgenomen pijporgel.

Bekijk HIER de speciale glossy van 50 jaar Johannus.
Of haal een gedrukt exemplaar gratis af in onze winkel.

Intonatie aanpassen

Alle registers kunnen, onafhankelijk in alle intonaties, qua klank, volume ( ook per toets ) en toonhoogte worden aangepast. Met de nieuwe “On Board” intonatie is het nu mogelijk eenvoudig zelf, via het menu, veranderingen aan te brengen en op te slaan. Ook geheel instelbaar zijn de tremulanten en de winddruk. Deze mogelijkheid zit op alle modellen standaard ingebouwd.

De intonatie van uw Johannus aanpassen aan uw wensen doet onze serviceafdeling ter plekke d.m.v. de laptop-computer. Deze extra mogelijkheid bieden wij als bedrijf gratis aan bij levering van elk nieuw orgel. Zo wordt het orgel echt uw eigen instrument.

Ook is het natuurlijk de mogelijkheid het Johannus-orgel zelf te intoneren en aan te passen via de eigen computer. Het speciale programma voor intonatie van het Johanuus-orgel ” INTONAT PRO ” is voor iedereen ook zonder computerervaring prima bruikbaar.

Elke nieuwe Johannus kan worden geïntoneerd met ” INTONAT PRO ” via de computer.

Bij onze afleveringsvoorwaarden hoort, indien gewenst, een GRATIS intonatiebeurt voor het orgel.

De verschillende series van Johannus

Elke serie is wat betreft uitvoering, mogelijkheden en klank opgezet met het pijporgel als uitgangspunt. Zelfs op de meest gunstig geprijsde STUDIO zijn al vier verschillende sample-sets aanwezig met opnames van pijporgels uit de belangrijkste tradities uit de orgelbouw. De daarop volgende series zoals de OPUS, CLASSIC, VIVALDIREMBRANDT en de  POSITIEF  bieden zelfs de meest veeleisende orgelliefhebber een ongekende klankweelde en ruime mogelijkheden. De LiVE 2T en de LiVE III onderscheiden zich door, als virtueel pijporgel,  het originele pijporgel vrijwel direct te gebruiken bij de klankopbouw en weergave. Met de ECLESSIA en de MONARKE worden orgels met de hoogste kwaliteit qua klank en degelijkheid gemaakt voor zalen en kerken. Verder is met de Johannus ONE ook het digitale orgel in de uitvoering als keyboard beschikbaar!
Door op de afbeeldingen te klikken wordt meer informatie over de desbetreffende serie getoond.

KLIK HIER voor het YouTube-kanaal van Johannus