JOHANNUS    -   POSITIEF  250 en 350

" Ambachtelijke kwaliteit, moderne mogelijkheden "

De nieuwe Johannus Positief-serie is gebaseerd op de rijke historie van het pijporgel, maar met toepassing van de moderne mogelijkheden van nu. Deze combinatie hoort en ziet u terug in elk detail.Het positief heeft een belangrijke plek in de rijke historie van het pijporgel. Als begeleidingsinstrument is het wijdverbreid. En hoewel het in eerste instantie een relatief eenvoudig instrument was, heeft het een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Een lijn die Johannus, met historisch besef, heeft doorgetrokken naar het digitale domein. Het resultaat? Een uitgebalanceerd en kwalitatief hoogwaardig instrument dat niet alleen in de woonkamer, maar ook in kleine kerken en kapellen perfect op zijn plek is. Een veelzijdig instrument met vrijwel onbeperkte klankmogelijkheden. Want Johannus heeft gekozen voor een combinatie van registers met karakteristieke klanken van Franse, Duitse en Nederlandse pijporgels en een unieke klankafstraling. Een garantie voor een overweldigende klank!


Vakmanschap en design

Samen met een vooraanstaand ontwerper is Johannus voor de Positief op zoek gegaan naar een uitstraling die recht doet aan zijn herkomst, maar met een duidelijke moderne signatuur. Daaruit ontstond een robuust meubel dat in kleine series wordt gemaakt door echte vakmensen met liefde voor hun ambacht. Zo gebruikten ze massief houten onderdelen en klopt de afwerking tot in de kleinste details. Ze hebben er zelfs voor gezorgd dat u kunt kiezen uit verschillende sierlijsten om het meubel aan uw interieur aan te passen.


Levensechte tonen

De plaatsing van meerdere surround-luidsprekers en versterkers maakt van de Positief een echt multikanaal-orgel met een prachtige brede klankspreiding. Dit is een expertise waarin Johannus al jaren de leidende rol speelt.  Hoge kwaliteit luidsprekers, van sprankelend hoog tot het diepste laag, zorgen voor een levensechte weergave van elke toon.


Unieke klankafstraling

De klank van het orgel komt boven uit het meubel. Het gehele meubel werkt als een geluidsbox met een groot rendement. Dit heeft een positieve invloed op het geluid. Door de indirecte afstraling naar boven en naar achteren mengen de klanken zich heel natuurlijk. Hierdoor is de Positief ook bijzonder geschikt voor gebruik in zalen en kerken.


Live Reverb en Ambiance

Het unieke Johannus nagalmsysteem 'Live Reverb' is nu standaard aanwezig op de Positief. U waant zich echt in o.a. de Oude Kerk te Amsterdam of de Bovenkerk in Kampen. De 4 virtuele posities instelbaar via "Ambiance" geven het gevoel zich echt of achterin de kerkruimte, of middenin de kerkruimte, of vlak voor het orgel of achter de speeltafel te bevinden. De belevenis van echt een pijporgel te spelen in een kerkruimte wordt hierdoor nog veel realistischer.


Verkoopprijzen

JOHANNUS POSITIEF 250    Adviesprijs is € 16.995,-     ONZE PRIJS € 15.695,-
JPHANNUS POSITIEF 350    Adviesprijs is € 18.495,-     ONZE PRIJS € 16.995,-    

Kastkleur in beitscollectie ( meerprijs )   495

Wij doen graag een passend voorstel voor het orgel van uw keuze

 

 

KLIK HIER om de BROCHURE van de Johannus Positief te bekijken.

 

 

 Elke nieuwe Johannus kan worden geïntoneerd
 met " INTONAT PRO " via de computer.

 Bij onze afleveringsvoorwaarden hoort een
 GRATIS intonatiebeurt voor het orgel.
.
 
 KLIK HIER VOOR INFO.

  

 

KLIK HIER VOOR INFO OP DE WEBSITE VAN JOHANNUS OVER DE POSITIEF   
Er opent zich een nieuw scherm