HÉT PROFESSIONELE  'VIRTUELE'  PIJPORGEL


OKTOBER 2017: JOHANNUS LiVE 2 en LiVE 3 UPDATES FIRMWARE

Johannus heeft oktober 2017 een nieuwe versie voor de firmware van zowel de LiVE 2 als de LiVE 3 uitgebracht. Voor de LiVE 3 is dit V 3.19 en voor de LiVE 2 is dit V 1.09. Deze zijn te verkrijgen via de website  http://update.johannus.com .

Als de versie van de firmware in het orgel ouder is voer dan deze eenvoudig uit te voeren update uit. Houdt uw orgel 'up to date' zodat het optimaal functioneert. Natuurlijk zijn wij ook bereid om hulp te bieden of de update ter plekke uit te voeren.


 

De Johannus LiVE III is hét professionele virtuele pijporgel en is ontworpen met gebruikmaking van de meest moderne digitale techniek. Dus géén toepassing  met een pc in een orgelkast maar een écht zelfstandig instrument met wel de meest geavanceerde digitale technieken voor ongeëvenaarde pijporgelklanken!  Géén omslachtige en kwetsbare pc-techniek met dus géén programma dat op de achtergrond onder Windows draait met vervelende 'latency' of te lange wachttijden voor het inladen. Elk opgeslagen orgel is gewoon steeds direct na het inschakelen te bespelen.

Voor elk sample-set voor de LiVE III is zowel elke pijp van het pijporgel als de akoestiek in de kerkruimte ( convolutie )  opgenomen volgens een door Johannus ontwikkelde hoogwaardige procedure. Hierdoor is de hoogst denkbare standaard in de techniek voor virtuele orgels gezet.

Voor de aanduiding van de registers is er de fraaie oplossing met de dynamische displays.  Deze geven steeds de correcte register-benamingen van het ingestelde pijporgel aan. Deze displays blijven dit doen ook na het afschakelen van het orgel. Dus ook als de LiVE IIIl is uitgeschakeld blijft het instrument er gewoon fantastisch uitzien. 

Dus schuif aan op de orgelbank, schakel de LiVE III aan en het gewenste pijporgel komt tot leven via het uitgekiende 8.1 audiosysteem. Bespeel dus een echt kerkorgel maar dan gewoon thuis.

 
ADVIESPRIJS JOHANNUS - LiVE III : € 22.995

ONZE PRIJS:  € 21.195

 

 

UPDATE JOHANNUS LiVE III  

Het nieuwste orgel van Johannus de LiVE III heeft, na de eerste introductie in november 2015, een belangrijke update gekregen. Vanaf april 2016 is deze standaard in elk nieuw instrument geplaatst. Bij al uitgeleverde orgels wordt deze update geheel gratis door onze technische afdeling uitgevoerd. Dankzij deze update zijn de orgelklanken van de LiVE III nu nog overtuigender.


JDRC

De technici van Johannus hebben ook hard gewerkt aan de verdere perfectionering van de audioweergave van het instrument. Met JDRC ( Johannus Digital Room Correction ), een intelligent stuk software, is elk orgel nu aan te passen aan de klankkarakteristieken van elke kamer door slechts een druk op een knop. JDRC is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van dit virtuele orgel. Dus vanaf nu wordt elke Johannus LiVE in de woonkamer of een andere ruimte zeer snel en eenvoudig maar heel precies op een werkelijk perfecte manier geïnstalleerd.

"KLIK"  OP DE AFBEELDING HIERBOVEN
VOOR DE HANDLEIDING VAN DE LiVE III

 
NIEUWE SAMPLE-SETS VOOR DE  LiVE III   -  2016


De bibliotheek met sample-sets voor de LiVE III is uitgebreid met enkele prachtige pijporgels uit het binnen- en buitenland. De eerste is van het schtterende Schnitger-orgel van de Ludgeri Kirche in Norden ( DL ). De andere is van het bekende romantische  Maarschalkerweerd-orgel van de OLV-basiliek, beter bekend als de Peperbus, in Zwolle ( NL).

Liverpool ( Eng.)
Lady Chapel van de Liverpool Cathedral

Henry Willis & Sons

H. Willis & Sons - Lady Chapel te Liverpool ( Eng.)


Sample-set Willis-orgel uit Liverpool uitgebracht zomer 2016


Er is hard gewerkt aan de nieuwe sample-set voor de Johannus LiVE III van het Engelse Willis-orgel van de Lady Chapel in Liverpool. Deze kapel is onderdeel van de beroemde Liverpool Cathedral. Behalve om het orgel wordt deze kapel ook geroemd vanwege de bijzondere akoestiek.

 

Dit typische Engelse orgel uit deze kapel is een prachtige aanvulling op de al beschikbare sample-sets voor de LiVE III. Zo zijn allerlei verschillende stromingen van de orgelbouw goed vertegenwoordigd. Meer prachtige orgels zijn al in voorbereiding en volgen in de komende tijd.

 

 

EXPERIENCE JOHANNUS LiVE 

 Toccata - M. Leclerc  Gespeeld door Andre van Vliet  Psalm 84- Jan Zwart   Gespeeld door Andre van Vliet  Liebster Jesu ..- Bach   Gespeeld door Andre van Vliet

 


BESCHIKBARE SAMPLESETS VOOR DE JOHANNUS LiVE III

Er zijn verschillende mooie pijporgels beschikbaar. Bij elke JOHANNUS LiVE III worden standaard twee samplesets meegeleverd. In het interne geheugen van dit orgel kunnen tot vijf sample-sets van verschillende pijporgels gelijktijdig opgeslagen zijn en deze zijn dan dus direct bespeelbaar. Natuurlijk kunt u naar eigen keuze het aantal samplesets uitbreiden. In de meegeleverde luxe opbergcassette is plaats voor 9 samplesets maar natuurlijk zijn er ook extra opbergcassettes verkrijgbaar!
Enkele voorbeelden van de nu al beschikbare instrumenten staan hieronder vermeld zoals het beroemde Bätz-orgel uit de Domkerk in Utrecht ( NL ). Voor een korte klankimpressie van deze virtuele orgels en een goed beeld van het originele instrument in de kerk zie de films hierboven.


Elke sampleset op de speciale Live-USB-stick is zodanig vergrendeld met een unieke code waardoor deze uitsluitend op één orgel te gebruiken is.

Zwolle ( Nl. )

Onze Lieve Vrouwebasiliek
Michaël Maarschalkerweerd

Norden ( Dl. )

Ludgeri Kirche
Arp Schnitger

Parijs ( F. )

Église Notre-Dame d'Auteuil
Aristide Cavaillé-Coll

Dresden ( Dl. )

Katholische Hofkirche
Gottfried Silbermann

Utrecht ( Nl. )

Domkerk
Johan en Jonathan Bätz

KLIK HIER OF OP DE AFBEELDINGEN HIERBOVEN VOOR MEER INFO OVER DE SAMPLESETS VOOR DE LiVE III OP DE WEBSITE VAN JOHANNUS
ORGEL EN AKOESTIEK

Zowel de klank van elke pijp als ook de akoestiek van de ruimte is opgenomen d.m.v. een door Johannus ontwikkelde hoogwaardige methode. De geluidsexperts van Johannus gebruiken het unieke 'live'-nagalm-systeem zodat de originele akoestiek van de desbetreffende kerk tot klinken komt. De afzonderlijke pijpklanken en de originele akoestiek worden in de JOHANNUS LiVE III op een natuurlijke manier samengevoegd. Hierdoor kan het orgel op verschillende manieren worden ervaren. Je waant je bijvoorbeeld echt achter de speeltafel of direct voor het orgel. Ook kan de virtuele positie van de organist worden verschoven naar het midden of naar helemaal achterin de kerk. Een unieke beleving dus bij het bespelen van elk orgel.


8.1 AUDIO

De hoogwaardige opnames van de levensechte pijporgels komen pas echt tot hun recht dankzij de in de LiVE III toegepaste geavanceerde audio-techniek. Topkwaliteit meerweg-luidsprekersystemen en 8 maal Full-range versterkers met nog een extra 170 Watt sublaag-versterker zijn toegepast. Het z.g. 'Near Field' Audio-systeem, gecombineerd met surround-technologie, haalt een van de laatste drempels tussen het pijporgel en het virtuele pijporgel weg.
Het complete audio-systeem is in de orgelkast ingebouwd dus er zijn geen extra boxen nodig. Een hoofdtelefoonaansluiting is standaard aanwezig. Via de Johannus  LiVE III komt  het originele pijporgel weer tot leven maar dan gewoon bij u in de huis- of studeerkamer.


 

KLIK HIER OF OP DE AFBEELDINGEN HIERBOVEN VOOR MEER INFO OVER DE LiVE III OP DE WEBSITE VAN JOHANNUSSTEMMINGEN

Elk orgel kan in de stemming en toonhoogte zoals van het originele pijporgel worden bespeeld. Alle nuances van het origineel blijven zo, tot in het kleinste detail, exact behouden. Indien gewenst kunnen verschillende andere stemmingen gekozen worden zoals gelijkzwevend, Werckmeister of Neidhardt III. Ook is het mogelijk zelf de stemming of de toonhoogte volledig zelf aan te passen en op te slaan. Natuurlijk kan ook het gehele orgel worden getransponeerd.UITVOERINGEN


De standaard uitvoering van de kast van de Johannus LiVE III is Licht Eiken. Andere uitvoeringen zijn een optie. De manualen met toetsen met houten kern, het luxe pedaal met zwarte halftonen, de houten zweltreden en ook de houten trekregisters zijn bij dit instrument gewoon standaard. De kast met hardhouten lijsten en de bijpassende bank met handige opbergruimte geven een voorname uitstraling aan het instrument.

Energiezuinige maar duidelijke LED-verlichting is standaard voor zowel de ingebouwde muzieklessenaar als het pedaal.


 LICHT EIKEN

 

 DONKER NOTEN

 


OUD HOLLANDS EIKEN

 

 ZWART

 

Afmetingen van de LiVE III :     Hoogte = 180 cm ;     Breedte = 160 cm ;    Diepte = 65 cm    ( met pedaal diepte = 103 cm )
INTRODUCTIEVIDEO "BELEEF LIVE"