DE  VERSCHILLENDE  SERIES

 

De orgels van Content worden nu al sinds meer dan 35 jaar ontwikkeld en gebouwd in Ermelo. De orgels worden inmiddels naar vele landen wereldwijd verscheept, waaronder naar het vroegere Oostblok, de VS, Canada en zelfs het Verre Oosten zoals Korea en Japan.

Korte bedrijfsfilm van Content:

Alom geniet Content waardering en erkenning vanwege de de rijke klank en de technisch hoogwaardige kwaliteit van dit puur Nederlandse orgel. Content is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot een grote naam op het gebied van de digitaal gesamplede orgels.

De instrumenten van Content zijn ontworpen voor gebruik in de huiskamer maar ook voor gebruik in kerken en zalen. De nu in al de orgels toegepaste " Invention Technology " is door Content in eigen huis ontwikkeld. Voor de uitvoering van de klavieren, zweltreden pedalen en houtsoorten en beitskleuren zijn er een groot aantal opties beschikbaar.

Wij doen u graag een passende aanbieding voor het orgel van uw keuze !


De fabriek van Content in Ermelo
Klik op de afbeelding voor de digitale showroom


'Hauptwerk'    (
of 'Grand Orgue' )

De nieuwste series van Content zijn nu eenvoudig te gebruiken met Hauptwerk. Dit interessante programma voor het afspelen van samples van verschillende opgenomen pijporgels via een pc is in alweer 2004 bedacht door de Engelsman Martin Dyde uit Birmingham.

Een interessant en gratis alternatief voor Hauptwerk is het programma  Grand OrgueVia de link is dit programma te vinden en is hiermee te experimenteren. Via o.a. http://mps-net.de/orgel/seite/  zijn verschillende gratis samplesets te vinden.


Als u niet bang bent om wat te experimenteren met de computer kan Hauptwerk of Grand Orgue een leuke toevoeging aan uw Content zijn.


 KLIK HIER
 
VOOR CONTENT OP  "YOUTUBE"
Hier zijn demo's te beluisteren van de verschillende series


 

 

 

 

 

 

 Nieuw :  portable orgel van Content


Klik op de afbeelding voor meer infoAviesprijs :     € 3.140,-
 

Verschillende opties verkrijgbaar zoals pedaal, bank, zwelpedaal, standaard en extra luidspreker-boxen.


VAN CONTENT

 

Content voert o.a. de volgende orgels:

CLAVIS 125 (R)
Een uiterst compact maar compleet instrument met één klaiver en ongekende registratie mogelijkheden. Tevens zijn er standaard diverse solo stemmen op dit instrument aanwezig, zoals Panfluit, Strings, etc. Tegen een kleine meerprijs is dit instrument verkrijgbaar met extra roldeksel en/of een bijpassend orgelbankje.

Advies verkoopprijs Clavis 125   :  € 2.845,-
Advies verkoopprijs Clavis 125 R: € 2.995,-

*KLIK HIER VOOR EEN DEMO VAN  DE CLAVIS 125


CLAVIS 224 (R)
Dit instrument met 2 manualen en 24 sprekende registers is zeer geschikt als studie orgel en is zeer functioneel qua opzet. De klank is echter werkelijk zeer verrassend realistisch in alle 4 de orgelstijlen. Deze orgels zijn, naar keuze, met 27, 30 of 32 tonig pedaal verkrijgbaar. Tevens is dit instrument leverbaar, tegen meerprijs, met roldeksel als Clavis 224-R  De uitvoering met
27-tonig pedaal is slechts 112 cm breed dus ideaal als de beschikbare ruimte beperkt is.

Advies verkoopprijs Clavis 224  :   € 4.895,-
Advies verkoopprijs Clavis 224 R : € 5.695,-

*KLIK HIER VOOR EEN DEMO VAN  DE CLAVIS 224


CELESTE 236 (R)    CELESTE 340 (R)
Prachtige instrumenten met twee of 3 klavieren en een volledig pedaal. Deze klassieke orgels zijn geheel gebaseerd op hoogwaardige digitale sample-techniek en voorzien van 4 unieke orgelkarakters
. Het moderne meubel is fraai uitgevoerd in eikenhout en voorzien van een orgelbank met muziekberging. Tegen meerprijs is ( bijna ) elke gewenste beitskleur leverbaar.

Advies verkoopprijs Celeste 236:  € 6.645,-
Advies verkoopprijs Celeste 340:  € 7.595,-

*
KLIK HIER VOOR EEN DEMO VAN  DE CELESTE

 

CANTATE 246 (R)      CANTATE 346 (R)
Met deze instrumenten bestrijkt Content het topsegment van de klassieke orgels. Uniek voor de Cantate serie zijn de vier sample sets. Voor elk type orgel heeft u een unieke sample set beschikbaar, compleet met bijpassende registerbenamingen. Standaard is Extra Voice op deze instrumenten, zodat u naast de fraaie pijporgel registers een zeer uitgebreide geluidenbank tot uw beschikking heeft met een breed scala aan instrumenten.


Advies verkoopprijs Cantate 246: € 10.795,-
Advies verkoopprijs Cantate 346: € 12.995,-

*
KLIK HIER VOOR EEN DEMO VAN  DE CANTATE


Voor info over de Content Classic,
klik op de naam hieronder :

CLASSIC  231
CLASSIC  341

CONTENT op facebook:      KLIK HIER
Voor de laatste weetjes over Content