NH-kerk te Zevenhoven 1967 en 2014

Het orgel in de NH kerk te Zevenhoven werd gebouwd door A. Standaart uit Schiedam en werd op 20 augustus 1926 opgeleverd. Het was een instrument met één manuaal en aangehangen pedaal. De tractuur was, zoals destijds gebruikelijk, geheel pneumatisch uitgevoerd.

1967     Nieuwe tractuur plus uitbreiding

Door onze firma is het orgel in 1967 uitgebreid met een tweede klavier en een zelfstandig pedaal. Ook werd de bediening gewijzigd in het veel meer betrouwbare electro-pneumatische syteem. Door de vernieuwde meer veelzijdige dispositie en de verbeterde tractuur was het orgel weer helemaal bij de tijd.

2014     Groot herstel 

Eind 2014 is door ons het gehele orgel gereviseerd. Het instrument is hiervoor grotendeels in onze werkplaats in Nieuw Vennep geweest. De balgen zijn hersteld, membranen vernieuwd, de beschadigde bedrading vervangen, pijpwerk schoongemaakt, windlades hersteld en het windkanaal voor manuaal II werd vernieuwd.. De samenstelling van de Mixtuur van het hoofdwerk is verbeterd. Pijpwerk van de  Octaaf 2' is verplaatst om zo een hardnekkig probleem met ontstemming te verhelpen. De gehele intonatie is aangepast aan alle veranderingen. Als laatste zijn alle pijpen van het front opnieuw gespoten.
De dispositie vanaf 1967 :

 PEDAAL

 MANUAAL I

 MANUAAL II

 Subbas

16'

 Bourdon

16'

 Holpijp

8'

 Gedekt     

8' 

 Prestant

8'

 Fluit

4'

 Pedaal  +  I

 

 Roerfluit

8'

 Nasard

2 2/3'

   

 Gamba

8'

 Woudfluit

2'

   

 Octaaf

4'

 Terts

1 3/5'

   

 Octaaf

2'

 Tremulant

 
   

 Mixtuur

II-III    
   

 Superkoppel

Man. I