Johannus LiVE III

Plaatsing Johannus – LiVE III

UMet behulp van het JDRC-programma wordt de geluidsweergave van de LiVE III door ons ter plekke geoptimaliseerd voor de kamer waarin het instrument staat opgesteld. De karakteristieken van de ruimte worden d.m.v. het programma automatisch gecorrigeerd en vastgelegd in het orgel.

De verschillende sample-sets in dit orgel worden dankzij deze unieke mogelijkheid van de LiVE III steeds optimaal weergegeven. B.v. het orgel van Bätz uit de Dom in Utrecht of het orgel van Cavaillé-Coll uit Parijs klinkt zo altijd fantastisch realistisch.

Het orgel op de afbeelding is, zoals is te zien, uitgerust met een extra zweltrede. De functie van deze drie tredes kan via het MENU zelf worden ingesteld voor gebruik als zweltrede of als Generaal Crescendo.

De Johannus LiVE III en de LiVE 2T zijn de meest geavanceerde virtuele pijporgels op de huidige markt. Dus géén toepassing met een pc in een orgelkast maar een écht zelfstandig instrument met wel de meest geavanceerde digitale technieken voor ongeëvenaarde pijporgelklanken !