Over ons

Aanvang van onze afdeling electronische instrumenten

In de loop van de jaren zestig van de vorige eeuw kwamen er elektronische orgels op de markt die aan de eerste eisen van de klassieke organist voldeden.

Philips bracht bijvoorbeeld de Philicorda 22GM760 met klein pedaal uit. Voor dit instrument werd door onze firma een uitbreiding met volledig pedaal ontwikkeld. Deze Philicorda met groot pedaal werd als het type ’22GM-760 speciaal’ verkocht. In samenwerking met de Philipsfabriek hebben wij destijds duizenden van hun orgels met een groot pedaal uitgerust en die over de hele wereld werden verscheept.

De klassieke elektronische orgels en ook de piano’s vonden via onze eerste winkel zo hun plekje bij de klanten door heel Nederland. Via de nieuwe winkel, betrokken in 1968, konden onze klanten veel beter worden bediend. Sinds 1971 is de huidige winkel gevestigd aan de Madeliefstraat in Nieuw Vennep. Achter de showroom bevindt zich de werkplaats voor onze pijporgelafdeling.

Onze afdeling klassieke elektronische orgels sluit uitstekend aan bij onze activiteiten in de pijporgelbouw. Zeker ook door onze ervaringen met beide instrumenten kunnen wij, in voorkomende situaties, dan ook een onafhankelijk en passend advies uitbrengen.

Advies en levering

Wij adviseren u graag bij aanschaf van een nieuw instrument dat past bij uw specifieke eisen of omstandigheden.

Kwaliteit en scherpe prijzen vormen bij elke offerte steeds de uitgangspunten.
Ons bedrijf kan qua klank en intonatie de gesamplede orgels geheel aan uw wensen of aan de akoestiek van de ruimte aanpassen.
Hier komt dan ook onze ervaring in de pijporgels zeer goed tot zijn recht.

Ontwikkelingen

Onze allereerste kontakten met Johannus Orgelbouw dateren al vanaf hun prille begin. Voor deze, ondertussen gerenommeerde fabrikant van digitale orgels, werd hun allereertse orgelkast door onze firma gemaakt.

In de jaren daarna zijn wij, naast de instrumenten van Johannus, ook o.a. de Content-orgels gaan voeren in onze collectie. Deze beide Nederlandse fabrikanten van elektronische orgels zijn te beschouwen als wereldwijde marktleiders.
Rond 1990 werd de eerste generatie betaalbare digitaal gesamplede orgels ontwikkeld. De beperkingen van de oude analoge techniek werden door toepassing van de meest moderne computertechnieken compleet achterhaald. Via “realtimesampling” , de opvolger van de Fourier-analyse en Physical modeling, hoort u prachtige hoogwaardige opnames van echte orgelpijpen. Het originele pijporgel wordt zo heel dicht benaderd.

Deze laatste generatie digitale orgels uit Nederland heeft een ongekende hoge kwaliteit. Dat deze Nederlandse producten ook wereldwijd indruk maken blijkt uit de succesvolle export van de orgels van Johannus en Content naar o.a. Amerika, Afrika en zelfs Japan.

Behalve de klassieke orgels bestaat ons assortiment verder uit keyboards zowel populair als klassiek, (digitale) piano’s en bladmuziek.