Johannus

Wij zijn uw dealer voor de de bekende orgels van Johannus. Onze eerste contacten met Johannus dateren al van vóór de officiële oprichting van hun fabriek. Deze Nederlandse fabrikant is een wereldwijd hoog gewaardeerde ontwerper en bouwer van digitaal gesamplede orgels voor kerken, aula’s, concertzalen en natuurlijk voor gebruik in huis.

De toegepaste digitale techniek in de huidige series overtreft de geluidskwaliteit die bijvoorbeeld met een cd-speler of computer wordt behaald vele malen. De geavanceerde digitale sample techniek brengt voor het eerst meerdere geheel onafhankelijke orgels in één instrument samen. Er kan eenvoudig en snel tussen de verschillende orgels worden gewisseld. Bespeel dus naar eigen keuze een echt romantisch, symfonisch, barok of een historisch orgel maar dan gewoon in de huiskamer.

De gebruikte digitale techniek is dus géén reconstructie van het geluid zoals b.v. bij technieken als “Physical Modeling” of “Fourier Analyse” maar u hoort echte opnames ( digital samples ) van het orginele pijporgel. Deze link geeft een kijkje in de muzikale keuken van Johannus is er meer info beschikbaar hoe de mensen van Johannus de klanken van verschillende pijporgels in hun techniek inpast.

Intonatie aanpassen

Alle registers kunnen, onafhankelijk in alle intonaties, qua klank, volume ( ook per toets ) en toonhoogte worden aangepast. Met de nieuwe “On Board” intonatie is het nu mogelijk eenvoudig zelf, via het menu, veranderingen aan te brengen en op te slaan. Ook geheel instelbaar zijn de tremulanten en de winddruk. Deze mogelijkheid zit op alle modellen standaard ingebouwd.

De intonatie van uw Johannus aanpassen aan uw wensen doet onze serviceafdeling ter plekke d.m.v. de laptop-computer. Deze extra mogelijkheid bieden wij als bedrijf gratis aan bij levering van elk nieuw orgel. Zo wordt het orgel echt uw eigen instrument.

Ook is het natuurlijk de mogelijkheid het Johannus-orgel zelf te intoneren en aan te passen via de eigen computer. Het speciale programma voor intonatie van het Johanuus-orgel ” INTONAT PRO ” is voor iedereen met een heel klein beetje computerervaring prima bruikbaar.

Elke nieuwe Johannus kan worden geïntoneerd met ” INTONAT PRO ” via de computer.

Bij onze afleveringsvoorwaarden hoort een GRATIS intonatiebeurt voor het orgel.

‘Hauptwerk’ (of ‘Grand Orgue’)

De nieuwste series van Johannus zijn nu eenvoudig te gebruiken met Hauptwerk. Dit interessante computerprogramma voor het afspelen van samples van verschillende opgenomen pijporgels via een pc is in, alweer 2004, bedacht door de Engelsman Martin Dyde uit Birmingham.

Een interessant en geheel gratis alternatief voor Hauptwerk is het programma Grand Orgue. Via de link is dit programma te vinden en is hiermee te experimenteren. Via o.a. mps-net.de zijn verschillende gratis samplesets te vinden.

Als u niet bang bent om wat te experimenteren met de computer kan Hauptwerk of Grand Orgue een leuke toevoeging aan uw Johannus zijn.