Content

De orgels van Content worden nu al sinds meer dan 35 jaar ontwikkeld en gebouwd in Ermelo. De orgels worden inmiddels naar vele landen wereldwijd verscheept, waaronder naar het vroegere Oostblok, de VS, Canada en zelfs het Verre Oosten zoals Korea en Japan.

Alom geniet Content waardering en erkenning vanwege de de rijke klank en de technisch hoogwaardige kwaliteit van dit puur Nederlandse orgel. Content is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot een grote naam op het gebied van de digitaal gesamplede orgels.

De instrumenten van Content zijn ontworpen voor gebruik in de huiskamer maar ook voor gebruik in kerken en zalen. De nu in al de orgels toegepaste “Invention Technology” is door Content in eigen huis ontwikkeld. Voor de uitvoering van de klavieren, zweltreden pedalen en houtsoorten en beitskleuren zijn er een groot aantal opties beschikbaar.

Wij doen u graag een passende aanbieding voor het orgel van uw keuze!

‘Hauptwerk’ (of ‘Grand Orgue’)

De nieuwste series van Johannus zijn nu eenvoudig te gebruiken met Hauptwerk. Dit interessante computerprogramma voor het afspelen van samples van verschillende opgenomen pijporgels via een pc is in, alweer 2004, bedacht door de Engelsman Martin Dyde uit Birmingham.

Een interessant en geheel gratis alternatief voor Hauptwerk is het programma Grand Orgue. Via de link is dit programma te vinden en is hiermee te experimenteren. Via o.a. mps-net.de zijn verschillende gratis samplesets te vinden.

Als u niet bang bent om wat te experimenteren met de computer kan Hauptwerk of Grand Orgue een leuke toevoeging aan uw Content zijn.